T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / MERKEZ - Nurullah Eren Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

1-Okulumuzun Tarihçesi: Okulumuz 1969 yılında Bitlis Öğretmen Okulu olarak şimdi Kazımpaşa İlkokulu'nun olduğu binada öğretime başlamış, 1978 yılında şu an Beşminare Anadolu Lisesi'nin bulunduğu yerleşkeye taşınmıştır. Burada Bitlis Yatılı Erkek Öğretmen Lisesi adını alan okulumuz, 1989 yılında Bitlis Anadolu Öğretmen Lisesi'ne dönüşmüştür.  12.09.2004 yılında Eren Holding tarafından Başhan mevkiinde yaptırılan yeni hizmet binasına taşınmış, böylece bu tarihten itibaren Nurullah Eren Anadolu Öğretmen Lisesi adını almıştır.  Öğretmen Liselerinin kapatılması sonucunda da okulumuz, 01.07.2014 tarihinden itibaren Nurullah Eren Anadolu Lisesi olarak tabela değişikliğine gitmiştir. Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okulumuz, akademik, bilimsel, sosyal ve sportif başarıyla ilimizin yüz akı olan okullarından olmaya devam etmektedir.

2-Okulumuzun Yerleşkesi: Okulumuz, Derslik Binası, Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonları, Kapalı Spor Salonu, Halı Futbol Sahası, Açık Futbol-Voleybol-Basketbol Sahası, Öğretmen Lojmanı, Kazan Dairesi ve Yeşil Alanlar 'dan oluşmakta; okulumuz bünyesinde Konferans Salonu, Sinema Salonu, Atölyeler, Laboratuarlar, Kütüphane, Yemekhane v.b yerler de bulunmaktadır.

3- Vizyonumuz: Okulumuz, bireyin içindeki yetenek ve değerleri ortaya çıkarıp onları, haklarını koruyabilen, insan ilişkilerini önemseyip evrensel ilkelerle uyumlu, bilginin yanında uygar davranışların önemini de bilen bireyler olarak yetiştiren köklü, güvenli ve başarılı eğitim kurumu olma özelliğini korumak için çalışır.

4- Misyonumuz: Milli ve manevi değerlerimizden güç alarak, çevreleriyle olumlu ve uyumlu bir iletişim içinde, çağın gerektirdiği anlayışa ve teknolojik ihtiyaçlara haiz bir donanımla, bilgi ve becerilerini hayatlarına yansıtan, görev ve sorumluluklarının bilincinde mutlu ve başarılı olmak için gayret sarf eden bireyleri hayata hazırlamaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2018 - Güncelleme: 29.04.2022 17:21 - Görüntülenme: 1507
  Beğen | 38  kişi beğendi